Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnie narodowe mieszają się, powstają nowe przepisy, nowe smaki. Ta brytyjska sałatka jest tego ciekawym przykładem i doskonałym lekkim obiadem na lato. Smacznego.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ugotować makaron, dodając na ostatnie 2 -3 minuty gotowania spreparowane brokuły (bez głąba, podzielone na malutkie różyczki). Wsypać dymkę i natychmiast odcedzić. Makaron przełożyć do salaterki. Na palelni rozgrzać łyżkę oliwy, smażyć pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę i grubo siekane orzechy włoskie 2 -3 minuty. Zdjąć z ognia mieszająć dodać resztę oliwy, cukier , sól, pieprz , suszoną bazylię, ocet, sok z cytryny. Wsypać wszystko do salaterki, wymieszać, dodać starty grubo ser. Mieszaninę posypać z wierzchu resztką sera , ozdobić zieleniną, podawać ciepłe z chlebkiem pitta, schłodzonym białym winem.