Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z połączenia różnorodnych smaków
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 46
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 715
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 46
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 715
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Sałatę opłukać i poszarpać. Cebulę obrać i pokroić na cienkie paseczki.
Jajka ugotować, obrać i pokroić na ćwiartki. Pomidora opłukać i pokroić na małe ćwiartki.
Ser feta pokroić w kosteczkę. Słonecznik uprażyć na patelni. Czosnek obrać i rozgnieść praską, dodać śmietanę, majonez i wymieszać.
Sałatę, cebulę, pomidora, jajka i ser feta przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i na koniec posypać uprażonym słonecznikiem.