Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca sałatka na letnie dni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
1. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy na 4-6 części. 2. Fasolę cedzimy na sitku i płuczemy. 3. Udko oddzielamy od kości i kroimy w kosteczkę. 4. Ogórek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 5. Pietruszkę drobno siekamy. 6. Grejpfrut obieramy i odcinamy nożem białe części. 7. Grejpfrut kroimy w plasterki, po czym plasterki dzielimy na trzy-cztery paski.
1. Odkładamy 4 kawałki jajka i trochę natki do dekoracji. 2. Resztę mieszamy ze sobą dodając przyprawy i majonez. 3. Całość przekładamy do salaterki, ozdabiamy jajkiem, pietruszką, oprószamy pieprzem.