Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka z kaszy kuskus z kolorowymi warzywami i rodzynkami.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 591
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 773
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 279
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 591
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 773
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 279
Składniki
Rodzynki namoczyć. Zagotować rosołek i zalać nim kuskus, przykryć i odstawić do napęcznienia na około godzinę. Po tym czasie dodać około 2 łyżek oliwy. Pietruszkę, mietę i bazylię drobno pokroić, zalać resztą oliwy i utrzeć najlepiej mikserem na pastę.
Cebulkę dymkę, paprykę, czerwoną cebulę i czosnek pokroić, poddusić na łyżce oliwy, doprawić do smaku.
Rodzynki odcedzić, dodać do kaszy kuskus. Dodać warzywa i ziołową pastę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, ewentualnie oliwą.