Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta orzeźwiająca sałatka z ogórków gruntowych to wyjątkowa przekąska, którą możesz podawać samodzielnie lub jako dodatek do dań z grilla. Kremowa konsystencja w połączeniu z chrupiącymi ogórkami sprawi, że ta sałatka stanie się twoją ulubioną.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1046
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1423
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1046
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1423
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, odcedź je, a po wystudzeniu obierz i pokrój w plasterki. Dobrze, jeśli wybierzesz ziemniaki, które będą bardziej zwarte i nie rozsypią się po ugotowaniu. Jajka ugotuj na twardo, zostaw do ostygnięcia.
Ogórki dobrze wyszoruj, nie obieraj ich ze skórki. Jeśli sałatka ma być bardziej chrupiąca, dorzuć do niej rzodkiewkę. Pokrój warzywa w plasterki. Ziemniaki, ogórki i rzodkiewki umieść w misce, po czym przygotuj sos. W miseczce połącz majonez lub jogurt (możesz pomieszać w różnych proporcjach) z tartym chrzanem, sokiem z cytryny, po czym dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Wymieszaj sos i wlej go do miski z sałatką. Dosyp posiekany koperek i dokładnie wszystko wymieszaj. Możesz włożyć sałatkę na 30 minut do lodówki, by smaki dobrze się połączyły.
Po wyjęciu z lodówki ponownie przemieszaj sałatkę i wykładaj na talerze. Na każdej porcji ułóż 1 lub 2 połówki ugotowanego jajka.