Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, smacznie, dietetycznie... U mnie dzisiaj surówka z selera naciowego, z sosem jogurtowo- musztardowym. Wyrazista w smaku, pachnąca bardzo intensywnie, chrupiąca...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Selera myjemy, kroimy na drobne kawałki. Paprykę kroimy w drobną kostkę, pomidora na niewielkie kawałki. Sama na ogół kroje pomidora na ósemki, następnie każdą cząstkę dzielę na pół. Groszek osaczamy z zalewy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, zalewamy jogurtem wymieszanym z musztardą. Całość dobrze mieszamy.Surówka ma lekko ostry smak. Idealnie pasuje do ryżu na sypko, gotowanego mięsa drobiowego (kurczak, indyk).
Smacznego.