Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziła ci się klasyczna sałatka jarzynowa i nie przepadasz za ciężkimi przekąskami pełnymi majonezu, przetestuj ten przepis. Sałatka brokułowa z winogronami z pewnością będzie często gościć na twoim stole
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11287
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11287
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Brokuła ugotuj al dente. Zostaw do ostygnięcia. Podziel na mniejsze części. Wrzuć do większej miski.
Migdały upraż na patelni (do lekkiego, orzechowego zapachu). Odstaw do wystygnięcia. Wystygnięte wsyp do miski z brokułami.
Rzodkiewki umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Winogrono umyj i przekrój na połówki. Zrób sos - majonez, jogurt i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku wymieszaj. Nie zapomnij o soli i pieprzu.
Wszystko razem wymieszaj i podawaj. Goście będą zachwyceni!