Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na bajecznie prostą sałatkę z kalafiora, która sprawdzi się i na świątecznym stole, i przy grillu. Nie umiem zdecydować, czy najbardziej lubię w niej chrupiący kalafior, świeże rzodkiewki, czy jej tajemną moc - sos na bazie fety. Na dodatek jest zdrowa, a do jej przygotowania wystarczy tylko chwila.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4046
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11137
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5422
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13371
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5132
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4046
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11137
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5422
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13371
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5132
Składniki
Umytego kalafiora obierz z liści i delikatnie odetnij różyczki od łodygi. Podziel je na cząstki wielkości kęsa.
Pęczek rzodkiewek pokrój w cieniutkie plasterki.
Małym pęczek koperku dokładnie umyj. Usuwamy grubsze łodygi i drobno posiekaj.
Przygotuj sos. 200g fety rozdrobnij za pomocą widelca do uzyskania drobnych grudek. Dodajemy do niego 200g jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu i posiekany koperek. Składniki sosu wymieszamy ze sobą do całkowitego połączenia. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Kalafior i rzodkiewkę przełóż do dużej miski. Warzywa zalej przygotowanym przed chwilą sosem i wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Smacznego!