Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ziemniaczki podane w przyprawie curry, posypane prażonymi nerkowcami. Świetna przystawka lub pełnowartościowe danie. Słodkie ziemniaki to źródło cennych pierwiastków, a przy tym są niskie w skrobie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3061
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 58
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 69
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3061
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 58
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 69
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki myjemy pod ciepłą wodą, i oczyszczamy szorstką stroną gąbki (nie musimy usuwać skórki).
Następnie kroimy ziemniaki w łódeczki, coś na wzór frytek. Im cieńsze tym szybciej się upieką, im grubsze mogą wyjść surowe w środku.
W głębokim, szerokim garnku dodajemy ziemniaki a następnie polewamy olejem. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy. Starannie mieszamy, zwracając uwagę, aby ziemniaki były dobrze pokryte miksturą. Odstawiamy na bok, na jakieś 10-15 minut aby nam trochę przeszły. Ten czas wykorzystujemy na nagrzanie piekarnika - 220 stopni.
Piec przez 30 min. Podawać z duszonymi warzywami lub same jako frytki.