Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19512

Dodano:

Odsłon: 4918

Smaczny dodatek do obiadu.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Buraczki na ciepło

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Buraczki ugotować do miękkości, przestudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jabłka obrać i zetrzeć tak jak buraczki, następnie włożyć razem do garnka z wrzącym mlekiem, oprószyć mąka i zagotować.

  2. Smażyć przez chwilę na wolnym ogniu z masłem aż całość się zagęści, po czym wymieszać buraczki ze śmietaną.

  3. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i podawać do obiadu z mięsem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń