Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1661
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1451
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1661
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1451
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Składniki
Wykonanie: Buraczki ugotować do miękkości, przestudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jabłka obrać i zetrzeć tak jak buraczki, następnie włożyć razem do garnka z wrzącym mlekiem, oprószyć mąka i zagotować.
Smażyć przez chwilę na wolnym ogniu z masłem aż całość się zagęści, po czym wymieszać buraczki ze śmietaną.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i podawać do obiadu z mięsem.