Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa warzywa królują w mojej kuchni. Pierwszy pomidor. Ci, którzy mnie znają wiedzą, że mój dzień zaczyna się od soku pomidorowego. Drugim warzywem jest burak. Nie wyobrażam sobie kotletów mielonych bez sałatki z buraków. Lubię eksperymentować, więc kolejny odniósł pożądane efekty.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666263
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 89
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666263
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 89
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5736
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Buraczki owijamy w aluminiową folię (każdy z osobna), zapiekamy (w zależności od wielkości-u nas wielkość dłoni), około 90 minut w temperaturze 190°C. Studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. W kostkę też kroimy śliwki, uprzednio pozbawione pestek. Czosnek siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy śliwki, lekko smażymy, dodajemy buraczki, posiekany czosnek, listki bazylii, cząbru i tymianku. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Wlewamy sos, wrzucamy posiekaną natkę. Mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.