Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa warzywa królują w mojej kuchni. Pierwszy pomidor. Ci, którzy mnie znają wiedzą, że mój dzień zaczyna się od soku pomidorowego. Drugim warzywem jest burak. Nie wyobrażam sobie kotletów mielonych bez sałatki z buraków. Lubię eksperymentować, więc kolejny odniósł pożądane efekty.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 692
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 539
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 896
Składniki
Buraczki owijamy w aluminiową folię (każdy z osobna), zapiekamy (w zależności od wielkości-u nas wielkość dłoni), około 90 minut w temperaturze 190°C. Studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. W kostkę też kroimy śliwki, uprzednio pozbawione pestek. Czosnek siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy śliwki, lekko smażymy, dodajemy buraczki, posiekany czosnek, listki bazylii, cząbru i tymianku. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Wlewamy sos, wrzucamy posiekaną natkę. Mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.