Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa warzywa królują w mojej kuchni. Pierwszy pomidor. Ci, którzy mnie znają wiedzą, że mój dzień zaczyna się od soku pomidorowego. Drugim warzywem jest burak. Nie wyobrażam sobie kotletów mielonych bez sałatki z buraków. Lubię eksperymentować, więc kolejny odniósł pożądane efekty.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2330
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3472
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4199
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74158
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 574
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2330
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3472
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4199
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74158
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 574
Składniki
Buraczki owijamy w aluminiową folię (każdy z osobna), zapiekamy (w zależności od wielkości-u nas wielkość dłoni), około 90 minut w temperaturze 190°C. Studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. W kostkę też kroimy śliwki, uprzednio pozbawione pestek. Czosnek siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy śliwki, lekko smażymy, dodajemy buraczki, posiekany czosnek, listki bazylii, cząbru i tymianku. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Wlewamy sos, wrzucamy posiekaną natkę. Mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.