Caprese z bakłażanem
Składniki
- 1 X duży bakłażan
- 2 X duże pomidory
- 1 kulka mozarella light
- Oliva virgin
- Bazylia świeża,sól ,pieprz
Składniki
- 1 X duży bakłażan
- 2 X duże pomidory
- 1 kulka mozarella light
- Oliva virgin
- Bazylia świeża,sól ,pieprz

Etapy przygotowania
1. Bakłażan kroimy w cienkie plastry 2. Pomidora kroimy w cienkie plastry 3. Mozarella kroimy w cienkie plastry 1. Bakłażana układamy na rozgrzanej patelni grillowej i grillujemy z dwóch stron . 2. Na talerzach układamy kolejno bakłażan ,pomidor mozarella,aż do wyczerpania składników ,dodajemy mnóstwo Bazyli i doprawiamy solą i pieprzem i odrobinka oliwy .
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 345

Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2704

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1160

Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Dżemy
- Dla zdrowia
Odsłon: 365
Ostatnio komentowane przepisy

Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 345

Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2704

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1160

Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Dżemy
- Dla zdrowia
Odsłon: 365



Składniki
- 1 X duży bakłażan
- 2 X duże pomidory
- 1 kulka mozarella light
- Oliva virgin
- Bazylia świeża,sól ,pieprz
1. Bakłażan kroimy w cienkie plastry 2. Pomidora kroimy w cienkie plastry 3. Mozarella kroimy w cienkie plastry 1. Bakłażana układamy na rozgrzanej patelni grillowej i grillujemy z dwóch stron . 2. Na talerzach układamy kolejno bakłażan ,pomidor mozarella,aż do wyczerpania składników ,dodajemy mnóstwo Bazyli i doprawiamy solą i pieprzem i odrobinka oliwy .