Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty w kolejnej odsłonie. Tym razem postawiłam na wyrazisty smak i połączyłam czerwoną kapustę z chrzanem. Polecam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5532
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8830
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7717
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5289
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5532
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8830
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7717
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5289
Składniki
Czerwoną kapustę drobno poszatkować, posolić (2 łyżki soli) i odstawić, najlepiej na całą noc. Następnego dnia kapustę zalać gorącą wodą i po chwili odcisnąć. Kapusta będzie miękka i straci nadmiar soli. Groszek konserwowy osączyć z zalewy, dodać do kapusty. Warzywa połączyć z majonezem i chrzanem żurawinowym. Całość wymieszać, ewentualnie doprawić odrobiną soli. Jeżeli surówka będzie mało wyrazista, można dodać nieco więcej chrzanu, wszystko zależy od naszego podniebienia.
Smacznego.