Do góry

Sałatki Przepis na:

Czerwona kapusta z chrzanem żurawinowym

Czerwona kapusta z chrzanem żurawinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48539

Dodano:

Odsłon: 8469

Surówka z czerwonej kapusty w kolejnej odsłonie. Tym razem postawiłam na wyrazisty smak i połączyłam czerwoną kapustę z chrzanem. Polecam.

Składniki

  • czerwona kapusta 1/2 sztuki
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • chrzan z żurawiną 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • sól 2 łyżki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czerwoną kapustę drobno poszatkować, posolić (2 łyżki soli) i odstawić, najlepiej na całą noc. Następnego dnia kapustę zalać gorącą wodą i po chwili odcisnąć.

    Kapusta będzie miękka i straci nadmiar soli. Groszek konserwowy osączyć z zalewy, dodać do kapusty. Warzywa połączyć z majonezem i chrzanem żurawinowym.

    Całość wymieszać, ewentualnie doprawić odrobiną soli. Jeżeli surówka będzie mało wyrazista, można dodać nieco więcej chrzanu, wszystko zależy od naszego podniebienia.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń