Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka przepiórcze w śledziowych gniazdkach na pierzynce z majonezu i warzyw. Doskonała przekąska na imprezę. Ładnie prezentuje się na stole, jeszcze lepiej smakuje!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Składniki
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo i obieramy. Śledzie osączamy z oleju ( olej zachowujemy), przekrawamy na pół wzdłuż płata i zwijamy w gniazdko. Spinamy wykałaczką. Do środka wkładamy jajko przepiórcze. Odkładamy na bok gotowe gniazdka. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przelewamy na sitku wrzątkiem i wrzucamy do oleju ze śledzi. Ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Do miski z warzywami dajemy majonez i śmietanę. Mieszamy wszystko dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy sos przekładamy na salaterkę i na nim układamy gniazdka śledziowe. Posypujemy jajka papryką mieloną. Pozostałe jajka wykładamy między gniazdka śledziowe.
Prosta i smaczna sałatka śledziowa gotowa!