Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uświetni każdą uroczystość. Goście będą zachwyceni.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 160
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 263
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 160
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 263
Składniki
Filet umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka . Na patelni rozgrzać olej, usmażyć pokrojony filet, wystudzić. Kalarepkę obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić sokiem z cytryny. Oliwki osączyć , pokroić w ćwiartki. Pomidor, paprykę umyć pokroić w kostkę. Mieszankę osączyć z zalewy. Ser feta osączyć. Wszystkie składniki umieścić w salaterce, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Oliwę wymieszać z przyprawą do sałatek, polać sałatkę.
Granat umyć, wyłuskać pestki, posypać po wierzchu sałatki.