Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta zasmażana to pyszny dodatek do obiadu. Prosta i szybka. Doskonale smakuje z mięsem i kluskami.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 803
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 95
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 803
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 95
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe, kminek i ziele angielskie. Garnek przykrywamy przykrywką i gotujemy kapustę na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut. Kapusta ma być miękka, ale nie rozpadająca się. W tym czasie przygotowujemy zasmażkę. Na dużej patelni podsmażamy na oleju boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę. Następnie dorzucamy do rumianego boczku cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy ją do zeszklenia. Na patelnię z podsmażoną cebulą i boczkiem wsypujemy mąkę i dokładnie ją rozprowadzamy, aby nie było grudek. Wrzucamy na patelnię całą ugotowaną kapustę. Mieszamy kapustę z zasmażką i przyprawiamy pieprzem, papryką i cukrem do smaku. Na sam koniec wrzucamy do kapusty posiekaną natkę pietruszki.
Kapusta kiszona zasmażana gotowa!