Do góry

Sałatki Przepis na:

Kiszone buraczki z pieczarkami – sałatka

Kiszone buraczki z pieczarkami – sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 366 Ocena: 4660

Dodano:

Odsłon: 841

Proponuję dziś sałatkę z kiszonych buraczków z pieczarkami, cebulą i chrzanem. Jest gotowana, przestaje więc być probiotyczna, ale staje się za to miękka i łatwa do pogryzienia nawet dla osób mających z tym problem. Dla każdego coś dobrego – warto spróbować!

Składniki

  • 250 g kiszonych buraczków
  • 100 g pieczarek
  • 150 g cebuli
  • bulion warzywny (na przykład ten z obierek lub z domowego koncentratu bulionowego)
  • pieprz i sól
  • chrzan do podania
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiszone buraczki z pieczarkami – sałatka

Przygotowanie

  1. Poszatkuj kiszone buraki, obraną cebulę pokrój w piórka. Pieczarki pokrój w plasterki. Warzywa i grzyby włóż do rondla, dodaj odrobinę warzywnego wywaru, pieprz i sól do smaku. Gotuj, a właściwie duś pod przykryciem do miękkości.

  2. Ostudź. Podawaj z porcją chrzanu, ale uwaga – taka porcja, jaką widać na zdjęciu, jest dla twardzieli. Wiem o tym, bo sprawdziłam. Lubię chrzan, ale co chwilę musiałam łapać się za nos na zmianę z czubkiem głowy (wiem, że to brzmi trochę dziwnie, ale mi pomaga przetrwać chrzanowy „atak”). Mąż zjadł bez chrzanu i smakowało mu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń