Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś sałatkę z kiszonych buraczków z pieczarkami, cebulą i chrzanem. Jest gotowana, przestaje więc być probiotyczna, ale staje się za to miękka i łatwa do pogryzienia nawet dla osób mających z tym problem. Dla każdego coś dobrego – warto spróbować!
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 22
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 264
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 178
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 22
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 264
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 178
Składniki
Poszatkuj kiszone buraki, obraną cebulę pokrój w piórka. Pieczarki pokrój w plasterki. Warzywa i grzyby włóż do rondla, dodaj odrobinę warzywnego wywaru, pieprz i sól do smaku. Gotuj, a właściwie duś pod przykryciem do miękkości.
Ostudź. Podawaj z porcją chrzanu, ale uwaga – taka porcja, jaką widać na zdjęciu, jest dla twardzieli. Wiem o tym, bo sprawdziłam. Lubię chrzan, ale co chwilę musiałam łapać się za nos na zmianę z czubkiem głowy (wiem, że to brzmi trochę dziwnie, ale mi pomaga przetrwać chrzanowy „atak”). Mąż zjadł bez chrzanu i smakowało mu.