Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś sałatkę z kiszonych buraczków z pieczarkami, cebulą i chrzanem. Jest gotowana, przestaje więc być probiotyczna, ale staje się za to miękka i łatwa do pogryzienia nawet dla osób mających z tym problem. Dla każdego coś dobrego – warto spróbować!
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1521
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1129
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 111
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 211
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1521
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1129
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 111
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 448
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 211
Składniki
Poszatkuj kiszone buraki, obraną cebulę pokrój w piórka. Pieczarki pokrój w plasterki. Warzywa i grzyby włóż do rondla, dodaj odrobinę warzywnego wywaru, pieprz i sól do smaku. Gotuj, a właściwie duś pod przykryciem do miękkości.
Ostudź. Podawaj z porcją chrzanu, ale uwaga – taka porcja, jaką widać na zdjęciu, jest dla twardzieli. Wiem o tym, bo sprawdziłam. Lubię chrzan, ale co chwilę musiałam łapać się za nos na zmianę z czubkiem głowy (wiem, że to brzmi trochę dziwnie, ale mi pomaga przetrwać chrzanowy „atak”). Mąż zjadł bez chrzanu i smakowało mu.