Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś sałatkę z kiszonych buraczków z pieczarkami, cebulą i chrzanem. Jest gotowana, przestaje więc być probiotyczna, ale staje się za to miękka i łatwa do pogryzienia nawet dla osób mających z tym problem. Dla każdego coś dobrego – warto spróbować!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Poszatkuj kiszone buraki, obraną cebulę pokrój w piórka. Pieczarki pokrój w plasterki. Warzywa i grzyby włóż do rondla, dodaj odrobinę warzywnego wywaru, pieprz i sól do smaku. Gotuj, a właściwie duś pod przykryciem do miękkości.
Ostudź. Podawaj z porcją chrzanu, ale uwaga – taka porcja, jaką widać na zdjęciu, jest dla twardzieli. Wiem o tym, bo sprawdziłam. Lubię chrzan, ale co chwilę musiałam łapać się za nos na zmianę z czubkiem głowy (wiem, że to brzmi trochę dziwnie, ale mi pomaga przetrwać chrzanowy „atak”). Mąż zjadł bez chrzanu i smakowało mu.