Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka prosta w wykonaniu, bardzo pożywna, apetycznie wygląda a jeszcze lepiej smakuje.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Pierś umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż w paski, a następnie na małe kawałki (ok. 2 cm), obsmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem kostki rosołowej.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oleju na wpół twardo (zahartować zimną wodą), odcedzić i jeszcze raz przelać zimna wodą.
Brokuł obgotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 2 min. (wrzucać na wrzątek), ostudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Paprykę i rzodkiewkę umyć, pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Majonez można wymieszać z łyżką naturalnego jogurtu. SMACZNEGO!!!