Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ta powstała z zapasów, które zostały w lodówce po świętach.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17883
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17883
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Papryki i seler myjemy i kroimy w kostkę. Parówki kroimy w półplasterki. Pomidory myjemy i kroimy w ćwiartki. Ogórka obieramy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Parówki podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy paprykę i seler naciowy. Posypujemy ziołami Magdaleny i smażymy ok. 5 min. Doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Łączymy z warzywami oraz ogórkiem i pomidorami. Dodajemy łyżkę oleju kujawskiego. Mieszamy i posypujemy piórkami cebuli.