Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ta powstała z zapasów, które zostały w lodówce po świętach.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52140
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 159
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52140
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 159
Składniki
Papryki i seler myjemy i kroimy w kostkę. Parówki kroimy w półplasterki. Pomidory myjemy i kroimy w ćwiartki. Ogórka obieramy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Parówki podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy paprykę i seler naciowy. Posypujemy ziołami Magdaleny i smażymy ok. 5 min. Doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Łączymy z warzywami oraz ogórkiem i pomidorami. Dodajemy łyżkę oleju kujawskiego. Mieszamy i posypujemy piórkami cebuli.