Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie jest to jeszcze niestety sezon na truskawki przepyszne i pachnące słońcem ale dodane do kuraka na lekko słodko w towarzystwie boskiej,orzechowej rucoli to dobry pomysł na przekąskę na trochę ciepły ale pochmurny dzień ;-)
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1005
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 902
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1005
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 902
Składniki
mięso kuraka myjemy,osuszamy,kroimy na małe kawałki,przekładamy do miseczki,dodajemy oliwę z oliwek,miodowe balsamico,sok z połowy pomarańczy,trochę soli i pieprzu- i marynujemy ok godziny
w międzyczasie przygotowujemy rucolę,sałaty,kroimy na pół truskawki,dodajemy kiełki,następnie dodajemy usmażonego w woku kurczaka,mieszamy wszystko delikatnie,skraplamy oliwą z oliwek,balsamico i sokiem z pomarańczy ( po 2 łyżki wszystkiego ) Do sałaty podajemy ulubioną bagietkę,podpieczną 2,3 min w nagrzanym do 180 st. piekarniku Smacznego ;-)