Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie jest to jeszcze niestety sezon na truskawki przepyszne i pachnące słońcem ale dodane do kuraka na lekko słodko w towarzystwie boskiej,orzechowej rucoli to dobry pomysł na przekąskę na trochę ciepły ale pochmurny dzień ;-)
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 245
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 160
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 895
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 245
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 160
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 895
Składniki
mięso kuraka myjemy,osuszamy,kroimy na małe kawałki,przekładamy do miseczki,dodajemy oliwę z oliwek,miodowe balsamico,sok z połowy pomarańczy,trochę soli i pieprzu- i marynujemy ok godziny
w międzyczasie przygotowujemy rucolę,sałaty,kroimy na pół truskawki,dodajemy kiełki,następnie dodajemy usmażonego w woku kurczaka,mieszamy wszystko delikatnie,skraplamy oliwą z oliwek,balsamico i sokiem z pomarańczy ( po 2 łyżki wszystkiego ) Do sałaty podajemy ulubioną bagietkę,podpieczną 2,3 min w nagrzanym do 180 st. piekarniku Smacznego ;-)