Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie jest to jeszcze niestety sezon na truskawki przepyszne i pachnące słońcem ale dodane do kuraka na lekko słodko w towarzystwie boskiej,orzechowej rucoli to dobry pomysł na przekąskę na trochę ciepły ale pochmurny dzień ;-)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 449
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 507
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10093
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2268
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9950
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 449
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 507
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10093
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2268
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9950
Składniki
mięso kuraka myjemy,osuszamy,kroimy na małe kawałki,przekładamy do miseczki,dodajemy oliwę z oliwek,miodowe balsamico,sok z połowy pomarańczy,trochę soli i pieprzu- i marynujemy ok godziny
w międzyczasie przygotowujemy rucolę,sałaty,kroimy na pół truskawki,dodajemy kiełki,następnie dodajemy usmażonego w woku kurczaka,mieszamy wszystko delikatnie,skraplamy oliwą z oliwek,balsamico i sokiem z pomarańczy ( po 2 łyżki wszystkiego ) Do sałaty podajemy ulubioną bagietkę,podpieczną 2,3 min w nagrzanym do 180 st. piekarniku Smacznego ;-)