Do góry

Sałatki Przepis na:

kura w rucoli i truskawkach

kura w rucoli i truskawkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1418

Dodano:

Odsłon: 121

nie jest to jeszcze niestety sezon na truskawki przepyszne i pachnące słońcem ale dodane do kuraka na lekko słodko w towarzystwie boskiej,orzechowej rucoli to dobry pomysł na przekąskę na trochę ciepły ale pochmurny dzień ;-)

Składniki

  • filety z piersi kurczaka 2 szt.
  • rucola
  • truskawki
  • kiełki buraka
  • mix sałat
  • Bagietka
  • oliwa z oliwek
  • balsamico miodowe
  • sól młynek
  • czarny pieprz młynek
  • pomarańcza
  • olej rzepakowy
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
kura w rucoli i truskawkach

Przygotowanie

  1. mięso kuraka myjemy,osuszamy,kroimy na małe kawałki,przekładamy do miseczki,dodajemy oliwę z oliwek,miodowe balsamico,sok z połowy pomarańczy,trochę soli i pieprzu- i marynujemy ok godziny

  2. w międzyczasie przygotowujemy rucolę,sałaty,kroimy na pół truskawki,dodajemy kiełki,następnie dodajemy usmażonego w woku kurczaka,mieszamy wszystko delikatnie,skraplamy oliwą z oliwek,balsamico i sokiem z pomarańczy ( po 2 łyżki wszystkiego )

    Do sałaty podajemy ulubioną bagietkę,podpieczną 2,3 min w nagrzanym do 180 st. piekarniku

    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń