Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsne z sałatką w formie wianuszka bardzo ładnie się prezentuje ale i dobrze smakuje.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Składniki na wianuszek włożyć do miski, doprawić i dokładnie wymieszać. Formę babkę z kominem 24 cm posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Brzegi obłożyć mięsem a po środku położyłam papier do pieczenia i wsypałam ryż. Piec około 30 min w 175 stopniach. Po upieczeniu wysypać ryż a mięsny wianuszek wyjąć aby ostygł.
Sałatka: Ryż ugotować i ostudzić. Warzywa marynowane odsączyć, pieczarki i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko razem przełożyć do miski, dodać przyprawy, majonez i wymieszać. Gotową sałatką napełnić mięsny wianuszek. Wierzch posmarować majonezem posypać posiekana natka pietruszki i szczypiorkiem. Udekorować jajkiem w cząstki i pieczarkami. Smacznego