Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsne z sałatką w formie wianuszka bardzo ładnie się prezentuje ale i dobrze smakuje.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422090
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422090
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Składniki
Składniki na wianuszek włożyć do miski, doprawić i dokładnie wymieszać. Formę babkę z kominem 24 cm posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Brzegi obłożyć mięsem a po środku położyłam papier do pieczenia i wsypałam ryż. Piec około 30 min w 175 stopniach. Po upieczeniu wysypać ryż a mięsny wianuszek wyjąć aby ostygł.
Sałatka: Ryż ugotować i ostudzić. Warzywa marynowane odsączyć, pieczarki i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko razem przełożyć do miski, dodać przyprawy, majonez i wymieszać. Gotową sałatką napełnić mięsny wianuszek. Wierzch posmarować majonezem posypać posiekana natka pietruszki i szczypiorkiem. Udekorować jajkiem w cząstki i pieczarkami. Smacznego