Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsne z sałatką w formie wianuszka bardzo ładnie się prezentuje ale i dobrze smakuje.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12621
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13726
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5765
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12621
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13726
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5765
Składniki
Składniki na wianuszek włożyć do miski, doprawić i dokładnie wymieszać. Formę babkę z kominem 24 cm posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Brzegi obłożyć mięsem a po środku położyłam papier do pieczenia i wsypałam ryż. Piec około 30 min w 175 stopniach. Po upieczeniu wysypać ryż a mięsny wianuszek wyjąć aby ostygł.
Sałatka: Ryż ugotować i ostudzić. Warzywa marynowane odsączyć, pieczarki i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko razem przełożyć do miski, dodać przyprawy, majonez i wymieszać. Gotową sałatką napełnić mięsny wianuszek. Wierzch posmarować majonezem posypać posiekana natka pietruszki i szczypiorkiem. Udekorować jajkiem w cząstki i pieczarkami. Smacznego