Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mizeria w Poznaniu robiona jest przyprawiana na słodko-kwaśno. Nasza babcia Zosia robiła ją zawsze na gęstej, kwaśnej śmietanie z dodatkiem octu spirytusowego i cukru. Przy czym słodki smak cukru musiał być wyczuwalny w mizerii. Taka mizeria jest wyrazista i doskonała w smaku. Polecamy ją wszystkim, a szczególnie miłośnikom kuchni wielkopolskiej.
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1256
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1419
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 714
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 146
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1256
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1419
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 714
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 146
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w niezbyt cienkie plasterki. Przekładamy do miseczki, solimy i odstawiamy na kilka minut, aby puściły wodę. Śmietanę przyprawiamy octem lub sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą. Dorzucamy do niej pietruszkę, dokładnie mieszamy. Następnie odcedzamy ogórki z nadmiaru wody i łączymy ze śmietaną. Mizeria gotowa!