Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszna surówkę. Iście wiosenna surówka z młodej delikatnej białej kapusty. Zdrowa, pełna smaku i aromatu nadaje się rewelacyjnie jako dodatek do dan obiadowych lub jako lekka surówka na lunch.
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14620
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14620
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Składniki
KAPUSTĘ UMYĆ OCZYŚCIĆ, WYCIĄĆ GŁĄB I POSZATKOWAĆ. POSZATKOWANA KAPUSTĘ PRZEŁOŻYĆ DO MISKI I ZASYPAĆ 1/2 ŁYŻECZKI SOLI. DOBRZE WYMIESZAĆ.
OGÓREK POKROIĆ W SŁUPKI LUB KOSTKĘ. KOPEREK POSIEKAĆ. Z UMYTEGO JABŁKA USUNĄĆ GNIAZDO NASIENNE I POKROIĆ W KOSTKĘ. KOPEREK I SZCZYPIOREK POSIEKAĆ. PRZYGOTOWANE SKŁADNIKI DODAĆ DO KAPUSTY WRAZ Z KUKURYDZA I WYMIESZAĆ.
PRZYGOTOWAĆ DRESSING. CZOSNEK ZETRZEĆ NA DROBNEJ TARCE. WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA SOS WYMIESZAĆ W SZKLANCE I DOPRAWIĆ PRZYPRAWAMI DO SMAKU. GOTOWY SOS DODAĆ DO KAPUSTY I DOBRZE WYMIESZAĆ. SURÓWKĘ PODAWAĆ SCHŁODZONĄ. SMACZNEGO!