Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszna surówkę. Iście wiosenna surówka z młodej delikatnej białej kapusty. Zdrowa, pełna smaku i aromatu nadaje się rewelacyjnie jako dodatek do dan obiadowych lub jako lekka surówka na lunch.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
KAPUSTĘ UMYĆ OCZYŚCIĆ, WYCIĄĆ GŁĄB I POSZATKOWAĆ. POSZATKOWANA KAPUSTĘ PRZEŁOŻYĆ DO MISKI I ZASYPAĆ 1/2 ŁYŻECZKI SOLI. DOBRZE WYMIESZAĆ.
OGÓREK POKROIĆ W SŁUPKI LUB KOSTKĘ. KOPEREK POSIEKAĆ. Z UMYTEGO JABŁKA USUNĄĆ GNIAZDO NASIENNE I POKROIĆ W KOSTKĘ. KOPEREK I SZCZYPIOREK POSIEKAĆ. PRZYGOTOWANE SKŁADNIKI DODAĆ DO KAPUSTY WRAZ Z KUKURYDZA I WYMIESZAĆ.
PRZYGOTOWAĆ DRESSING. CZOSNEK ZETRZEĆ NA DROBNEJ TARCE. WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA SOS WYMIESZAĆ W SZKLANCE I DOPRAWIĆ PRZYPRAWAMI DO SMAKU. GOTOWY SOS DODAĆ DO KAPUSTY I DOBRZE WYMIESZAĆ. SURÓWKĘ PODAWAĆ SCHŁODZONĄ. SMACZNEGO!