Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a głównym posiłkiem był właśnie ten przyrządzony na palenisku zwanym grillem. Nie odkryję Ameryki jak stwierdzę, że są to potrwy dosyć ciężkie jeśli chodzi o proces trawienia więc moja propozyja pozwala nam odpocząć od ciężkiego jedzenia.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67442
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1841
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67442
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1841
Składniki
Zaczynamy gotować makron (wg przepisu na opakowaniu) ja wybrałem cienkie paseczki ale również dobrze możecie zastosować inny wg Waszego smaku i uznania. Gdy makaron studzi się otwieramy puszkę tuńczyka i odcedzamy zawartość od oleju. Całość tuńczyka dodajemy do makaron.
Gotujemy jajka przepiórki na twardo, jak są gotowe obieramy, kroimy na połowę i dodajemy do całości.
Następny składnik to pomidorki koktajlowe, które bardzo lubię. Dodajemy do całości solimy i pieprzymy do smaku. Jeśli ktoś lubi olej z tuńczyka, który został to dodajemy ten olej do potrawy. Ja wolę dodać oliwę z oliwek bo jest to trochę inny smak i dodaje ciekawości potrawie.
I tak oto wygląda finał naszej pracy. Dla wizualizacji i dodatkowego smaku dodajemy listek mięty i nasz odpoczynek po grillu jest gotowy. Jeśli się poda Państwu danie to proszę dawajcie kciuk do góry, komentujcie i gotujcie. Nie zapominajcie o swoich znajomych więc polecajcie. Smacznego