Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich którzy kochają czosnek, chcą tanią sałatkę, którą wbrew pozorom robi się bardzo szybko :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Makaron rurki gotujemy w lekko osolonej wodzie, w międzyczasie przesmażamy parówki (pokrojone w plasterki) na oliwie z oliwek, albo oleju, kto co tam ma... jak już są ładnie przyrumienione dodajemy ok 1/3 paczki przyprawy do gyrosa, w zależności od ilości parówek. Odcedzamy makaron, a parówki ja odsączam z tłuszczyku na ręczniku papierowym. Wszystko do miski, do tego pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone, wszystko zalewamy przygotowanym wcześniej sosem, można ozdobić potartymi ogórkami kiszonymi :)
Sos ekstremalnie czosnkowy: pół jogurtu naturalnego + mniej więcej taka sama ilość majonezu + główka czosnku - wszystko wymieszać
Mniej ekstremalna wersja (dać tylko pół główki czosnku)