Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam sałatkę ogórkową pikantną , którą przygotowuję na zimę. Sałatka bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Polecam
tarka, miska, garnek, słoiki,
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36632
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 245
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36632
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 245
Składniki
Zalewa; Składniki zalewy oprócz oliwy zagotować i wystudzić. Ogórki poszatkować, zasolić i odstawić na około 6 godzin. Po tym czasie ogórki odsączyć i połączyć z przygotowaną, wystudzoną zalewą. Przekładać do wyparzonych wcześniej słoików, do każdego słoika na gorę wlać po 1 łyżce oliwy. Szczelnie zakręcić. Na drugi dzięń można pasteryzować.
Pikantna sałatka na zimę gotowa.