Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z awokado, mango, ogórkiem i czerwoną cebulą
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 33
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 693
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 33
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 693
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
PRZYGOTOWANIE 1. Filety łososia bez skóry pokroić w ok. 1 cm kostkę. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki, oliwą, startym obranym imbirem oraz czosnkiem. 2. Ułożyć w naczyniu do zapiekana lub blaszce i piec przez 7 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. 3. Składniki na sos wymieszać w miseczce, doprawić solą i pieprzem. 4. Komosę wypłukać, zalać bulionem i zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut na małym ogniu, aż komosa wchłonie cały płyn. 5. Otworzyć garnek i odparować. 6. Upieczonego łososia przesunąć na brzeg naczynia a w wolne miejsce wyłożyć komosę, wymieszać ją z sokami z pieczeni. 7. Obrać i pokroić w kostkę awokado, ogórka i mango lub ananasa. Czerwoną cebulę posiekać drobno na krótkie paseczki. 8. Komosę włożyć do środka salaterek, wkoło ułożyć resztę składników, łącznie z marynowanym imbirem. 9. Posypać czarnym sezamem i szczypiorkiem, polać całość sosem.