Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z czterech warzyw polanych pysznym sosem czosnkowo -balsamicznym. Doskonała do dań obiadowych, na kolację czy do dań z grilla, przy tym błyskawiczna do przygotowania.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 108
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 288
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 84
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 94
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 108
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 288
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 84
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 94
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki.
Sałatę lodową rozdrabniamy i przekładamy do miski. Ogórki obieramy i kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę, cebulę w piórka. Cebulę posypujemy szczyptą soli i morzymy ( wyciskamy ją w rękach, aby zmiękła i lekko puściła sok, będzie łagodniejsza). Warzywa polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół.
Sałatka gotowa!