Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z czterech warzyw polanych pysznym sosem czosnkowo -balsamicznym. Doskonała do dań obiadowych, na kolację czy do dań z grilla, przy tym błyskawiczna do przygotowania.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94040
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2776
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3563
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1652
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2330
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94040
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2776
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3563
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1652
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2330
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki.
Sałatę lodową rozdrabniamy i przekładamy do miski. Ogórki obieramy i kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę, cebulę w piórka. Cebulę posypujemy szczyptą soli i morzymy ( wyciskamy ją w rękach, aby zmiękła i lekko puściła sok, będzie łagodniejsza). Warzywa polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół.
Sałatka gotowa!