Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, niskokaloryczna sałatka w sam raz na przekąskę, lub śniadanie do pracy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Składniki
Ugotuj jaja : wstaw je do garnka z zimną wodą, gdy woda zacznie wrzeć wyłącz grzanie i pozostaw jaja we wrzątku na 8 minut. Po tym czasie natychmiast je schłodź w zimnej wodzie - wymień ją kilkakrotnie. Jaja ugotowane w ten sposób mają kremowe żółtko i bardzo delikatne białko, wspaniale nadają się do sałatek.
Opłukaj roszponkę i osusz ułóż na półmisku. Delikatnie skrop sokiem z limonki lub cytryny i posól. Możesz również użyć swojej ulubionej sałaty.
Na wierzchu ułóż rozdrobnione kawałki pstrąga i jajka przekrojone na ćwiartki.
Całość skrop kremem balsamicznym . Smacznego...