Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za pół godziny przyjdą goście? Co przygotować w tak krótkim czasie? A jeszcze dobrze byłoby ich zaskoczyć czymś ciekawym? Potrzebujecie do tego trzech rzeczy i niewiele ponad te pół godziny. Zrobimy bardzo szybko sałatkę, która jest prosta i zaskakuje nieoczywistym połączeniem smaków… Spróbujcie. Zapraszam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Składniki
Ryż gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Następnie możemy go przesypać na talerz, żeby szybciej wystygł. Otwieramy puszkę z owocami. Odsączamy. Otwieramy puszkę tuńczyka. Odsączamy.
W misce łączymy wszystkie składniki. Delikatnie solimy, żeby zniwelować zbyt słodki smak owoców. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Gotowe. Sądzę, że wielu zaskoczy takie połączenie smaków. Jak do tej pory wszystkim, których częstowałem tą sałatką, bardzo smakowała. Polecam