Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna i szybka sałatka, która znika w mgnieniu oka :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Kurczaka pokrój na drobną kostkę. Posyp pieprzem, solą, papryką słodką i czerwoną, kurkumą.
Podsmaż na rozgrzanej patelni. Możesz dodać trochę oliwy.
Pora posiekaj na drobno. Zalej wrzątkiem i gotuj przez kilka minut. Odcedź.
Zupki chińskie rozdrobnij, wrzuć do garnka. Wysyp przyprawy. Zalej wrzątkiem, ale do poziomu makaronu lub lekko ponad nim. Pamiętaj, że lepiej jest dodać trochę wody niż ją później odlać. Przykryj garnek pokrywką. Co jakiś czas przemieszaj.
Przygotuj kukurydzę - u mnie ok 3/4 puszki. Nie lubisz kukurydzy dodaj jej mniej. Pokrój paprykę na drobną kostkę - u mnie poszła cała mała słodka papryka.
Do makaronu wrzuć pora, kurczaka, kukurydzę i paprykę. Dodaj pieprz, dużą łyżkę majonezu, łyżkę musztardy. Wymieszaj.
Spróbuj do smaku czy czegoś jeszcze nie potrzebujesz.