Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna i szybka sałatka, która znika w mgnieniu oka :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1925
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2563
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1925
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2563
Składniki
Kurczaka pokrój na drobną kostkę. Posyp pieprzem, solą, papryką słodką i czerwoną, kurkumą.
Podsmaż na rozgrzanej patelni. Możesz dodać trochę oliwy.
Pora posiekaj na drobno. Zalej wrzątkiem i gotuj przez kilka minut. Odcedź.
Zupki chińskie rozdrobnij, wrzuć do garnka. Wysyp przyprawy. Zalej wrzątkiem, ale do poziomu makaronu lub lekko ponad nim. Pamiętaj, że lepiej jest dodać trochę wody niż ją później odlać. Przykryj garnek pokrywką. Co jakiś czas przemieszaj.
Przygotuj kukurydzę - u mnie ok 3/4 puszki. Nie lubisz kukurydzy dodaj jej mniej. Pokrój paprykę na drobną kostkę - u mnie poszła cała mała słodka papryka.
Do makaronu wrzuć pora, kurczaka, kukurydzę i paprykę. Dodaj pieprz, dużą łyżkę majonezu, łyżkę musztardy. Wymieszaj.
Spróbuj do smaku czy czegoś jeszcze nie potrzebujesz.