Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata i sos tworzą idealna kompozycję z delikatnym jajem
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 147
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2239
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4170
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 72
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1452
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 147
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2239
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4170
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 72
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1452
Składniki
Ugotowałam jaja, żeby żółtka nie miały niebieskiej obwódki, gotuje sie je nie więcej niż 8 minut od zagotowania. Jeśli chce się jeszcze delikatniejsze żółtko, można je gotować 3 minuty , wyłączyć ogień i zostawić jaja w gorącej wodzie przez kolejne 10 minut. Wymieszałam śmietanę z majonezem i musztarda, doprawiłam odrobiną soli- majonez i musztarda już są słone. Na sałacie ułożyłam jaja, wszystko polałam sosem, posypałam szczypiorem i pieprzem. Smacznego :)