Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata i sos tworzą idealna kompozycję z delikatnym jajem
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Ugotowałam jaja, żeby żółtka nie miały niebieskiej obwódki, gotuje sie je nie więcej niż 8 minut od zagotowania. Jeśli chce się jeszcze delikatniejsze żółtko, można je gotować 3 minuty , wyłączyć ogień i zostawić jaja w gorącej wodzie przez kolejne 10 minut. Wymieszałam śmietanę z majonezem i musztarda, doprawiłam odrobiną soli- majonez i musztarda już są słone. Na sałacie ułożyłam jaja, wszystko polałam sosem, posypałam szczypiorem i pieprzem. Smacznego :)