Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burak zawiera kwas foliowy, mangan, miedź, żelazo, potas, błonnik i magnez. Jest również bogaty w przeciwutleniacze, oraz posiada właściwości przeciwzapalne. Może stanowić dodatek do sałatek, surówek lub zup. W tym przepisie używam świeżych czerwonych buraków, chociaż jeśli nie mamy czasu, możemy użyć ugotowanych buraków, kupionych w sklepie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 984
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5565
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8708
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17929
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 984
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5565
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8708
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17929
Składniki
Przygotowujemy sos: wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.
Umyte rodzynki namaczamy w zimnej wodzie.
Buraki myjemy i gotujemy do miękkości. Studzimy, obieramy, kroimy w słupki. Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę, jabłko obieramy, kroimy w słupki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Składniki sałatki łączymy, polewamy sosem i lekko schładzamy. Dekorujemy natką pietruszki.