Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burak zawiera kwas foliowy, mangan, miedź, żelazo, potas, błonnik i magnez. Jest również bogaty w przeciwutleniacze, oraz posiada właściwości przeciwzapalne. Może stanowić dodatek do sałatek, surówek lub zup. W tym przepisie używam świeżych czerwonych buraków, chociaż jeśli nie mamy czasu, możemy użyć ugotowanych buraków, kupionych w sklepie.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 278
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 278
Składniki
Przygotowujemy sos: wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.
Umyte rodzynki namaczamy w zimnej wodzie.
Buraki myjemy i gotujemy do miękkości. Studzimy, obieramy, kroimy w słupki. Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę, jabłko obieramy, kroimy w słupki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Składniki sałatki łączymy, polewamy sosem i lekko schładzamy. Dekorujemy natką pietruszki.