Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrito to specjał kuchni meksykańskiej. To tortilla z bardzo bogatym wnętrzem, w którym znajduje się wiele warzyw i dobrze doprawione mięso. Okazuje się jednak, że wcale nie trzeba tego dania podawać w ten sposób! Sałatka burrito to ciekawa alternatywa, która pozwoli ci spróbować meksykańskich smaków w postaci nieco prostszej w konsumpcji.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10266
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1998
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10266
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1998
Składniki
Przygotuj wołowinę. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj wołowinę i smaż ją, rozdrabiając na mniejsze kawałki aż mięso się zarumieni. Odsącz nadmiar tłuszczu. Wlej passatę pomidorową i dodaj przyprawy. Wymieszaj i smaż wszystko razem aż płyn zredukuje się o około połowę, a całość będzie dość gęsta. Zdejmij mięso z ognia i ostudź.
Przygotuj sałatkę. Sałatę lodową umyj i podrzyj na mniejsze kawałki. Umieść je na dnie dużej miski sałatkowej. Ser pokrój w bardzo cienkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Awokado obierz i pokrój w drobną kostkę. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy, a fasolę dodatkowo przepłucz pod zimną wodą. Pomidorki podziel na połowy.
Na warstwie sałaty umieszczaj porcjami: ser, awokado, kukurydzę, fasolę i pomidorki. Sałatkę burrito podawaj z kleksami kwaśnej śmietany i posypaną natką pietruszki.