Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka do drugiego dania to ciekawy pomysł na urozmaicenie lekkich dań obiadowych. Sprawdzi się do grillowanego mięsa, różnego rodzaju zapiekanek czy gotowanego kurczaka. Jest pełna warzyw o wysokiej zawartości witamin. Użyte składniki charakteryzują się też dużą ilością białka. Groszek i jajka są szczególnie polecane osobom aktywnie trenującym sporty czy kulturystykę. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Z powodzeniem sprawdzi się także jako samodzielny lunch, a nie tylko dodatek obiadowy.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1714
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8259
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252505
Polecam.
Odsłon: 1361
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1714
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8259
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252505
Polecam.
Odsłon: 1361
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Odcedź je i obierz, a następnie drobno posiekaj. W garnku zagotuj wodę. Zanurz groszek we wrzątku na 2 minuty w przypadku świeżego produktu lub na 30 sekund w przypadku mrożonego. Odcedź groszek na durszlaku, a następnie umieść go natychmiast w misce z lodowatą wodą. Odcedź.
Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Szczypiorek drobno posiekaj.
W misce wymieszaj ze sobą jajka, rzodkiewkę, groszek i szczypiorek. W osobnej miseczce połącz ze sobą wszystkie składniki dressingu. Energicznie mieszaj aż zemulgują. Polej sosem składniki sałatki i dobrze wymieszaj.
W salaterkach porozkładaj po 1-2 liście sałaty (w zależności od wielkości miseczek i porcji). Na nich porozkładaj sałatkę. Sałatkę do drugiego dania podawaj po schłodzeniu w lodówce.