Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy spodziewasz się gości, masz mało czasu na coś pożywnego do zjedzenia, a chcesz przygotować jeszcze deser – wykonaj szybką sałatkę na niedzielę z tuńczykiem i wyrazistymi dodatkami. Sałatkę możesz także wykonać dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 423
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3155
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 197
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 423
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3155
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 197
Składniki
Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę, po czym przełóż do miski. Odsącz tuńczyka, rozdrobnij i włóż do miski. Pokrój ogórki w kostkę i także odsącz na sicie. Z papryki usuń nasiona i poszatkuj w drobną kostkę. Obierz cebulę i jabłka i także drobno pokrój. Jeśli chcesz, aby cebula straciła swą moc i ostrość, sparz ją wrzątkiem i poczekaj, aż wystygnie. Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski.
Przygotuj sos. Przeciśnij czosnek przez praskę i wyciśnij sok z cytryny. Połącz z posiekanym koperkiem, majonezem i jogurtem, a następnie dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj sos z zawartością miski i podawaj sałatkę od razu lub schładzaj przez pół godziny w lodówce.