Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sałatka na zimę do obiadu.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 897
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 289
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31551
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 897
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 289
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31551
Składniki
Wykonanie: Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Paprykę z cebulą drobno posiekać. Wymieszać razem, posolić i odstawić na 2 godziny. W między czasie przygotować zalewę, zagotować ocet, wsypać cukier, zdjąć z ognia i mieszać do rozpuszczenia cukru, wsypać kurkumę. Do wyparzonych słoików wkładamy odstaną, odciśniętą z wody sałatkę, dodajemy po kilka ziaren gorczycy i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy przez 25 minut od momentu zagotowania.