Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z dodatkiem pieczarek, jajek i papryki jest sycąca i bardzo smaczna. Świetnie sprawdzi się zarówno jako drugie śniadanie w pracy, jak i podczas rodzinnych spotkań. Przygotowując sałatkę inspirowałam się przepisem Siostry Anastazji z książki „173 specjały (…)”.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia przyprawić pieczarki solą i pieprzem, a następnie odsączyć i wystudzić.
Jaja i ogórki pokroić w kostkę, a paprykę w niewielkie paski. Wymieszać wszystkie składniki sałatki razem z posiekanym szczypiorkiem, keczupem i majonezem.
Doprawić sałatkę solą i świeżo zmielonym pieprzem.