Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa z papryką

Sałatka pieczarkowa z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2150

Dodano:

Odsłon: 12467

Sałatka z dodatkiem pieczarek, jajek i papryki jest sycąca i bardzo smaczna. Świetnie sprawdzi się zarówno jako drugie śniadanie w pracy, jak i podczas rodzinnych spotkań. Przygotowując sałatkę inspirowałam się przepisem Siostry Anastazji z książki „173 specjały (…)”.

Składniki

  • Pieczarki - 500 g
  • Cebula - 1 sztuka
  • Jaja ugotowane na twardo - 4 sztuki
  • Papryka czerwona - 1 sztuka
  • Ogórki konserwowe - 3 sztuki
  • Szczypiorek - 1 pęczek
  • Kukurydza konserwowa - 1 puszka
  • Majonez - 5 łyżek
  • Keczup - 1 łyżka
  • Sól i pieprz - do smaku
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia przyprawić pieczarki solą i pieprzem, a następnie odsączyć i wystudzić.

  2. Jaja i ogórki pokroić w kostkę, a paprykę w niewielkie paski. Wymieszać wszystkie składniki sałatki razem z posiekanym szczypiorkiem, keczupem i majonezem.

  3. Doprawić sałatkę solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń