Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza sałatka rach-ciach to taka uproszczona wersja tradycyjnej polskiej sałatki jarzynowej. Mniej przy niej pracy co nie znaczy, że jest mniej smaczna i efektowna. Lubimy ją bardzo i robimy na skromniejsze imprezy. Nam bardzo smakuje. Może i Wam przypadnie do gustu – polecamy!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4453
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12090
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5638
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4453
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12090
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5638
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w kostkę. Por kroimy w półkrążki, przekładamy do miski, lekko solimy i wyciskamy w rękach, aby puścił sok i trochę zmiękł, czyli tak po poznańsku -morzymy go. Jabłko razem ze skórką i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Groszek osączamy z płynu.
Wszystkie rozdrobnione składniki sałatki przekładamy do miski. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy i wstawiamy do lodówki na pół godziny, aby składniki sałatki połączyły się smakami i „przegryzły”.
Pyszna sałatka rach-ciach gotowa!