Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa ananasowo-paprykowa

Sałatka ryżowa ananasowo-paprykowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 612 Ocena: 5010

Dodano:

Odsłon: 6123

Pyszna sałatka ryżowa z papryką, ananasem, kukurydzą, porem i majonezem. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub fajna przekąska zamiast drugiego śniadania:)

Składniki

  • ryż 1 woreczek
  • papryka czerwona 1 szt
  • ananas z puszki 5 plastrów
  • kukurydza konserwowa 6 łyżek
  • por 1 szt
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka ryżowa ananasowo-paprykowa

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy.
    Pora /białą część/ oczyszczamy i drobno siekamy.
    Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i nasion.
    Plastry ananasa odsączamy na sicie a następnie razem z papryką kroimy w kostkę.
    Kukurydzę odsączamy i dodajemy do pozostałych składników.
    Na koniec dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń