Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja sałatki ryżowej z jajkiem, tuńczykiem, brokułem i sosem majonezowo-jogurtowym z odrobiną czosnku.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21767
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 422
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 300
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21767
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 422
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 300
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy 2-3 min w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Jajka, tuńczyka, brokuła i ryż przekładamy do salaterki. Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem granulowanym. Sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy. Najlepiej sałatkę odstawić na kilka godzin żeby "smaki się przegryzły".