Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja sałatki ryżowej z jajkiem, tuńczykiem, brokułem i sosem majonezowo-jogurtowym z odrobiną czosnku.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1370
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1370
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 380
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy 2-3 min w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Jajka, tuńczyka, brokuła i ryż przekładamy do salaterki. Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem granulowanym. Sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy. Najlepiej sałatkę odstawić na kilka godzin żeby "smaki się przegryzły".