Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja sałatki ryżowej z jajkiem, tuńczykiem, brokułem i sosem majonezowo-jogurtowym z odrobiną czosnku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10845
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3491
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2562
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10845
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3491
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2562
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy 2-3 min w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Jajka, tuńczyka, brokuła i ryż przekładamy do salaterki. Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem granulowanym. Sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy. Najlepiej sałatkę odstawić na kilka godzin żeby "smaki się przegryzły".