Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja sałatki ryżowej z jajkiem, tuńczykiem, brokułem i sosem majonezowo-jogurtowym z odrobiną czosnku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1785
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1911
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1785
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1911
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy 2-3 min w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Jajka, tuńczyka, brokuła i ryż przekładamy do salaterki. Przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem granulowanym. Sos dodajemy do pozostałych składników i mieszamy. Najlepiej sałatkę odstawić na kilka godzin żeby "smaki się przegryzły".