Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na sałatkę na co dzień, jak i od święta. Prosta w przygotowaniu z nieskomplikowanych składników. Całość przygotujesz w zaledwie 15 minut. Fot. AKPA/Gałązka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1332
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4783
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1332
Składniki
Zielony groszek zblanszuj w gorącej wodzie i odcedź.
Sałatę lodową umyj i dokładnie osusz, poszarp na mniejsze kawałki. Szczypiorek posiekaj. Łodygi selera przekrój na pół, a każdą z połówek na plastry. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Boczek usmaż na patelni, tak żeby był chrupiący.
Majonez wymieszaj z cukrem.
Składniki na sałatkę układaj warstwami: na sam dół sałata lodowa, następnie seler i szczypiorek, później majonez i groszek. Wszystko posyp startym serem. Jeśli zdecydowałeś się na dodanie boczku, plastry ułóż na wierzchu.