Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na sałatkę na co dzień, jak i od święta. Prosta w przygotowaniu z nieskomplikowanych składników. Całość przygotujesz w zaledwie 15 minut. Fot. AKPA/Gałązka
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4580
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1683
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 515
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4580
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1683
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 515
Składniki
Zielony groszek zblanszuj w gorącej wodzie i odcedź.
Sałatę lodową umyj i dokładnie osusz, poszarp na mniejsze kawałki. Szczypiorek posiekaj. Łodygi selera przekrój na pół, a każdą z połówek na plastry. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Boczek usmaż na patelni, tak żeby był chrupiący.
Majonez wymieszaj z cukrem.
Składniki na sałatkę układaj warstwami: na sam dół sałata lodowa, następnie seler i szczypiorek, później majonez i groszek. Wszystko posyp startym serem. Jeśli zdecydowałeś się na dodanie boczku, plastry ułóż na wierzchu.