Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka przyciąga uwagę wyglądem, zachwyca smakiem. Można przygotować ją w jednej większej salaterce, ja podałam ją w małych, szklanych kubeczkach.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 257
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 257
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
Przygotować sos – majonez połączyć ze śmietaną i musztardą, doprawić do smaku. Ziemniaki, marchew, buraki i jajka zatrzeć na tarce o dużych oczkach, każde osobno. Jajka, ogórki i cebulę drobno posiekać, każde do osobnej miseczki. Filety wymoczyć przez 6 - 12 h dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie 2 h w mleku, następnie je osączyć i osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce zaczynając od śledzi i cebulki. Na to kładziemy łyżeczkę sosu. Następnie ziemniaki, które solimy i posypujemy pieprzem, dalej buraki, łyżeczka sosu, ogórki, marchewka i znowu sos. Na wierzch rozkładamy jajka, które solimy i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Jajka i pietruszkę należy dołożyć do sałatki bezpośrednio przed podaniem, w przeciwnym wypadku wyschną. Uzupełniamy kolejne kubeczki aż zabraknie składników.