Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka sałatka z dodatkiem orzechów włoskich i cytryny
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Przygotować sos: Do miski wlać 4 łyżki oliwy z oliwek i dodać 1 łyżkę miodu. Dokładnie połączyć. Z cytryny wycisnąć 2 łyżki soku. Dosypać po szczypcie soli i curry. Dokładnie wymieszać, aby sos uzyskał jednolitą konsystencję.
Awokado umyć, obrać ze skórki i pokroić w średniej wielkości kostkę. Z cytryny wycisnąć resztę soku i obtoczyć w nim kawałki owoców, aby nie ściemniały. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Orzechy włoskie drobno posiekać.
Liście sałat dokładnie umyć i przełożyć do dużej miski. Na wierzchu ułożyć pokrojone awokado i pomidory. Posypać posiekanymi orzechami. Sałatkę polać wcześniej przygotowanym sosem.