Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, pyszna i banalnie prosta w przygotowaniu sałatka z awokado i mozzarellą to świetny wybór na zdrową kolację lub pożywny lunch. Sałatka jest pełna kolorów, smaków i wartości odżywczych.
Polecam.
Odsłon: 280
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 163
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 280
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 163
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 99
Składniki
Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w półplasterki, które skrapiamy od razu sokiem z limonki, aby nie ściemniały. Na talerzach układamy mix sałat, szpinak baby, kulki mozzarelli, przekrojone na pół pomidorki black cherry i plastry awokado, które dodatkowo smarujemy płynnym miodem. Całość posypujemy orzeszkami pini oraz skrapiamy oliwą z oliwek doprawioną solą i pieprzem. Życzę smacznego! :)