Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z awokado i mozzarellą

Sałatka z awokado i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 980 Ocena: 26793

Dodano:

Odsłon: 6122

Lekka, pyszna i banalnie prosta w przygotowaniu sałatka z awokado i mozzarellą to świetny wybór na zdrową kolację lub pożywny lunch. Sałatka jest pełna kolorów, smaków i wartości odżywczych.

Składniki

  • 1 garść mixu sałat
  • 1 garść szpinaku baby
  • 1 awokado hass
  • 1 szklanka pomidorków black cherry
  • 150 g kulek mozzarelli
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 0,5 łyżeczki miodu
  • sok z połowy limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z awokado i mozzarellą

Przygotowanie

  1. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w półplasterki, które skrapiamy od razu sokiem z limonki, aby nie ściemniały. Na talerzach układamy mix sałat, szpinak baby, kulki mozzarelli, przekrojone na pół pomidorki black cherry i plastry awokado, które dodatkowo smarujemy płynnym miodem. Całość posypujemy orzeszkami pini oraz skrapiamy oliwą z oliwek doprawioną solą i pieprzem.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 04 marca Polecam! Mozzarella i awokado z odrobiną słodyczy miodu jest pyszne :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 04 marca Swietnie brzmi ta kombinacja skladników, szczególnie mnie interesuje polaczenie awokado z mazzarella, nigdy nie próbowalam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 lutego SUPEROS, jak zresztą tradycyjnie :) Pyszne jedzonko, a ten szpinak, a zwłaszcza black cherry - MIODZIO :D
W tym roku powrót pod "szkłem" do tych pomidorów, bo są pyszne :)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń