Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Oryginalna sałatka z botwinką i ogórkami małosolnymi. Kolorowa, smaczna i zdrowa :) Podałam ją warstwowo w szklankach bo ładnie wygląda w tak niespotykanych kolorach ale ostatecznie można zrobić ją w misce zachowując warstwy.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 213
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 213
Składniki
Botwinkę drobno pokroić, wrzucić na niedużą ilość osolonego wrzątku, dodać szczyptę kwasku cytrynowego, gotować ok. 10 minut. Ostudzić, wyłowić łyżką cedzakową. Dodać majonez, ew. sól i pieprz do smaku, wymieszać.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w niedużą kostkę. Fetę pokruszyć. Ogórki małosolne pokroić na ćwierć plasterki.
Wszystkie składniki układać warstwowo w szklankach: botwinka, jajka, fetę i ogórki małosolne. Ozdobić koperkiem.