Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Oryginalna sałatka z botwinką i ogórkami małosolnymi. Kolorowa, smaczna i zdrowa :) Podałam ją warstwowo w szklankach bo ładnie wygląda w tak niespotykanych kolorach ale ostatecznie można zrobić ją w misce zachowując warstwy.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 732
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1510
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6041
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 732
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1510
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6041
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
Składniki
Botwinkę drobno pokroić, wrzucić na niedużą ilość osolonego wrzątku, dodać szczyptę kwasku cytrynowego, gotować ok. 10 minut. Ostudzić, wyłowić łyżką cedzakową. Dodać majonez, ew. sól i pieprz do smaku, wymieszać.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w niedużą kostkę. Fetę pokruszyć. Ogórki małosolne pokroić na ćwierć plasterki.
Wszystkie składniki układać warstwowo w szklankach: botwinka, jajka, fetę i ogórki małosolne. Ozdobić koperkiem.