Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 657
Dodano: 16.07.2010
Odsłon: 3851
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut (ma być miękki, ale nie rozpadający się). Wyciągamy, dzielimy na różyczki i odstawiamy do ostygnięcia.
Kukurydzę i pieczarki odsączamy z zalewy.
Plasterki szynki kroimy na paseczki (ok 1x2 cm), paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki.
Kiedy brokuł ostygnie łączymy go z kukurydzą, szynką, pieczarkami i papryką. Dodajemy majonez (lub sos tatarski...ilość zależy od upodobań) i doprawiamy solą i pieprzem.
Całość wkładamy na minimum godzinkę do lodówki... Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)