Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Składniki
Buraki ugotować w łupinach. Obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę i gotować 15 minut z cukrem , wodą , solą i octem. Po ugotowaniu dodać starte buraczki i jeszcze raz doprowadzić do zagotowania , dodać oliwę i gorące wkładać do słoików. Wystarczy dokładnie zakręcić słoik. Nie pasteryzujemy słoików. Buraczki są świetne na zimno do dań obiadowych jako sałatka oraz jako dodatek do kanapek.