Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Buraki ugotować w łupinach. Obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę i gotować 15 minut z cukrem , wodą , solą i octem. Po ugotowaniu dodać starte buraczki i jeszcze raz doprowadzić do zagotowania , dodać oliwę i gorące wkładać do słoików. Wystarczy dokładnie zakręcić słoik. Nie pasteryzujemy słoików. Buraczki są świetne na zimno do dań obiadowych jako sałatka oraz jako dodatek do kanapek.