Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko gorzkawa cykoria świetnie sprawdza się do świeżych sałatek. W połączeniu z selerem, jajkiem i sosem musztardowym, smakuje wyśmienicie.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8589
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17428
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 561
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 212
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8589
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17428
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 561
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 212
Składniki
Cykorię obieramy z zewnętrznych liści, dzielimy na pół i wycinamy głąb. Liści kroimy w paseczki. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Selera marynowanego odsączamy, przelewamy na sitku wodą i osuszamy. Pomidory zwykłe i suszone oraz papryczki kroimy na mniejsze kawałki, szczypiorek siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy z majonezem i musztardą, doprawiamy do smaku. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.