Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko gorzkawa cykoria świetnie sprawdza się do świeżych sałatek. W połączeniu z selerem, jajkiem i sosem musztardowym, smakuje wyśmienicie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7185
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7185
Składniki
Cykorię obieramy z zewnętrznych liści, dzielimy na pół i wycinamy głąb. Liści kroimy w paseczki. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Selera marynowanego odsączamy, przelewamy na sitku wodą i osuszamy. Pomidory zwykłe i suszone oraz papryczki kroimy na mniejsze kawałki, szczypiorek siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy z majonezem i musztardą, doprawiamy do smaku. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.