Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rodzinnego grilla zamiast steków przynoszę awokado, które ładnie przypieka się na ruszcie. Zielone, pasiaste łódeczki dodaję do sałatki, która dla mnie jest gotowym daniem, a dla mięsożerców zdrowym dodatkiem. Sałatka najlepiej smakuje latem, kiedy pomidorki cherry pachną nieziemsko, a liście sałaty nie smakują jak trawa.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2553
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3182
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102043
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6432
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2553
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3182
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102043
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6432
Składniki
Mieszam dressing z powyższych składników. Odstawiam.
Awokado przekrajam na pół, wyjmuję pestkę, obieram ze skórki i dzielę na ósemki. Na patelni grillowej lub grillu ogrodowym układam łódki awokado i przewracam kiedy widoczne są paski.
W międzyczasie na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek. Dodaję fasolę, przyprawiam kuminem, solą, pieprzem. Chwilę podsmażam. Dodaję sos sojowy. Mieszam i 1 minutę podsmażam. Studzę.
Do dużej miski wrzucam pokrojoną sałatę, pomidorki, natkę pietruszki, fetę, suszone pomidory, czerwoną cebulę. Dodaję przestudzoną fasolę i awokado. Mieszam. Całość polewam dressingiem. Podaję z chipsami z tortilli i ćwiartkami limonki.