Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rodzinnego grilla zamiast steków przynoszę awokado, które ładnie przypieka się na ruszcie. Zielone, pasiaste łódeczki dodaję do sałatki, która dla mnie jest gotowym daniem, a dla mięsożerców zdrowym dodatkiem. Sałatka najlepiej smakuje latem, kiedy pomidorki cherry pachną nieziemsko, a liście sałaty nie smakują jak trawa.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20228
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1029
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3996
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20228
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1029
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3996
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Składniki
Mieszam dressing z powyższych składników. Odstawiam.
Awokado przekrajam na pół, wyjmuję pestkę, obieram ze skórki i dzielę na ósemki. Na patelni grillowej lub grillu ogrodowym układam łódki awokado i przewracam kiedy widoczne są paski.
W międzyczasie na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek. Dodaję fasolę, przyprawiam kuminem, solą, pieprzem. Chwilę podsmażam. Dodaję sos sojowy. Mieszam i 1 minutę podsmażam. Studzę.
Do dużej miski wrzucam pokrojoną sałatę, pomidorki, natkę pietruszki, fetę, suszone pomidory, czerwoną cebulę. Dodaję przestudzoną fasolę i awokado. Mieszam. Całość polewam dressingiem. Podaję z chipsami z tortilli i ćwiartkami limonki.