Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rodzinnego grilla zamiast steków przynoszę awokado, które ładnie przypieka się na ruszcie. Zielone, pasiaste łódeczki dodaję do sałatki, która dla mnie jest gotowym daniem, a dla mięsożerców zdrowym dodatkiem. Sałatka najlepiej smakuje latem, kiedy pomidorki cherry pachną nieziemsko, a liście sałaty nie smakują jak trawa.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3526
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 148
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3526
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1067
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 148
Składniki
Mieszam dressing z powyższych składników. Odstawiam.
Awokado przekrajam na pół, wyjmuję pestkę, obieram ze skórki i dzielę na ósemki. Na patelni grillowej lub grillu ogrodowym układam łódki awokado i przewracam kiedy widoczne są paski.
W międzyczasie na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek. Dodaję fasolę, przyprawiam kuminem, solą, pieprzem. Chwilę podsmażam. Dodaję sos sojowy. Mieszam i 1 minutę podsmażam. Studzę.
Do dużej miski wrzucam pokrojoną sałatę, pomidorki, natkę pietruszki, fetę, suszone pomidory, czerwoną cebulę. Dodaję przestudzoną fasolę i awokado. Mieszam. Całość polewam dressingiem. Podaję z chipsami z tortilli i ćwiartkami limonki.